Vacatures

De Lenferink Groep is een particuliere belegging- en ontwikkelingsmaatschappij in onroerend goed, met het hoofdkantoor aan het Ter Pelkwijkpark 18 te Zwolle. De vastgoedportefeuille bestaat onder meer uit kantoorgebouwen, bedrijfsverzamelgebouwen, winkelpanden en woningen op vooraanstaande locaties verspreid door heel Nederland. (www.lenferinkgroep.nl) Ter ondersteuning van de afdeling huurbeheer zijn wij namens onze opdrachtgever op zoek naar een:

Coördinator Huurbeheer m/v (circa 32-36 u p/wk)


Vanuit de ondernemingsstrategie geeft de afdeling Huurbeheer invulling aan de (verdere ontwikkeling van) de gewenste vastgoedportefeuille en het technisch beheer van de woningen. Verantwoordelijkheid nemen, slimme en vernieuwende onderhoudsmethodieken en inkoop- en samenwerkingsvormen staan centraal bij het realiseren van kwalitatief goed en betaalbaar vastgoed en onderhoud. Wat houdt de functie in?

In deze centrale en verbindende functie ben je op tactisch niveau verantwoordelijk voor de optimalisatie, het beheer en de analyse van de vastgoedgegevens. Het zijn vooral kantoorwerkzaamheden en samen met je collega’s lever je een bijdrage aan de volgende verantwoordingsvelden:

  • administratieve gegevensverwerking, verslaglegging, rapportage en analyse;
  • verrichten van technische portefeuilleanalyse en aandragen van onderhoudstrategieën;
  • zorg voor de invoer van nieuwe huurovereenkomsten en afhandeling van opzeggingen;
  • aanspreekpunt voor allerhande vragen van huurders ;
  • zelfstandig inzetten van acties met externe dienstverleners;
  • zorg voor tijdige (inhoudelijke) juiste aanlevering van huurafrekeningen;
  • je geeft leiding aan 3 medewerkers, je instrueert en coacht de medewerkers, geeft adviezen en neemt beslissingen ten aanzien van voorgelegde problemen;
  • optimalisatie van onderhouds- en service kosten op de panden.

Wij vragen
Voor deze functie komen wij graag in contact met een enthousiaste vrouw of man die zich volledig herkent in het profiel en een stevige bijdrage kan leveren aan het optimaliseren van de vastgoedprocessen. Wij zoeken een klant- en resultaatgerichte collega die makkelijk samenwerkt, maar binnen het team ook goed zelfstandig kan werken, beschikt over organisatietalent, sterk is met (branche specifieke )automatisering en kennis heeft van de wet- en regelgeving die van toepassing is. De juiste kandidaat beschikt over minimaal vijf jaar relevante werkervaring en een afgeronde opleiding op HBO-niveau, richting bouwkunde in combinatie met een goed financieel en juridisch inzicht en is woonachtig in de regio Zwolle.

Wij bieden
Een uitdagende , zelfstandige en zeer afwisselende functie in een prettige en informele werkomgeving op een unieke locatie in hartje Zwolle.

Reageren
naar: P&L Office, T.a.v. A.Brinkman-Slooijer, e-mail: vacature@PL-Office.nl ovv functienaam of schriftelijk naar:
P&L Office, Rollecate 49a, 7711 GG te Nieuwleusen. Tel: 0529- 453955, www.PL-Office.nl